Oral-B Stages Power Kids – Ett mycket prisvärt val

Oral-B Stages Power

Laddningsbar eltandborste för barn

Effektivitet

Pris

Funktioner

Underhållande

Vad vi gillade
  • Många roliga borsthuvud
  • Inbyggd timer
Vad vi inte gillade
  • Begränsad batteritid
  • Inte möjligt att reglera intensitet
Slutsats

En mycket barnvänlig elektrisk tandborste. Den har god rengöringsförmåga och har den viktiga timer funktionen. Därtill är den designad så att barn ska tycka att det är roligt att borsta tänderna.

Oral-B Stages Power Kids

Många barn är motvilliga att ta till sig nya vanor. Så som att gå på pottan, bada och att lära sig att borsta sina tänder. All lära dit barn att borsta tänderna 2 gånger om dagen är att investera i tändernas framtid. Om barn inte lär sig att ta hand om sina tänder så riskerar de att få plack, tandköttsinflammation och hål.

Lyckligtvis kan det här undvikas med hjälp av regelbunden borstning. Och ett sätt att få ditt barn att borsta regelbundet är att skaffa en tandborste som barnet tycker om att använda. En eltandborste för barn kan göra borstningen mera intressant och roligare.

Vad gäller eltandborstar så är Braun Oral-B den största tillverkaren. Och de har givetvis också utvecklat modeller som är speciellt riktade till barn. De har faktiskt ett flertal och det kan ibland vara svårt att särskilja de olika modellerna från varandra. Det här är något som inte underlättas eftersom de inte har några fasta modellnummer och att namnet på modellerna varierar från en återförsäljare till en annan. Så att hitta den tandborsten du vill ha från Oral-B är onödigt svårt.

Det elektriska tandborste som vi tittar på är kallas Oral-B Stages Power. Vi tittar även på Oral-B Stages Advanced Power då det är en snarlik modell.

Generellt intryck​

Oral-B är kända för sina eltandborstar med en roterande oscillerande rörelse. Där borsten roterar en liten bit fram och tillbaka. Och Oral-B Stages Power använder sig också av den här tekniken. Tester visar att den är mycket effektiv för att avlägsna plack. Och det är också en teknik som är väldigt lättanvänd. Att borsta korrekt med en manuell tandborste kan vara krävande för barn. Borsten måste hållas i korrekt vinkel och röras i tålmodigt små borströrelser. Med en elektrisk tandborste som har ett roterande huvud behöver barnet bara hålla borsthuvudet mot tänderna och sakta föra den runt i munnen. Eltandborsten gör sedan jobbet.

Oral-B Stages Power finns att få med flera olika figurer. Allt från Disney prinsessor och Musse Pig till Marvels Avengers och Star Wars. Allt för att barnen ska få en tandborste som de tycker om och gillar att använda. Och eftersom borsthuvudena går att byta så är det fullt möjligt att börja med en design och sedan byta till en annan.

Oral-B Stages karaktärer

För att anpassa borstningen för barn så har Oral-B sänkt rotationsfrekvensen lite. Det gör borstningen skonsammare för både tandköttet och emaljen. Också borsthuvudet är försett med extra mjuka strån. Det gör borstningen ännu mjukare. Men tänk på att de mjuka stråna slits snabbt och borsthuvudet därför behöver bytas när stråna börjar spreta.

Handtaget är gjort så att det är så greppvänligt som möjligt. Och är täckt med ett material som förhindrar att borsten vrider sig i handen. Modellen med Musse Pigg, också kallad Advanced 950, är dessutom försedd med upphöjda spår som ger ett ännu bättre grepp.

Laddning av batteriet​

Det här är en laddningsbar eltandborste. Och med följer givetvis en laddare. Laddaren är av induktionstypen vilket innebär att det inte finns några oskyddade kontaktytor vilket är bra i våtutrymmen och underlättar rengöringen.

Laddaren är också av samma typ som används för de flesta andra Oral-B tandborstarna. Så om det finns flera i familjen så är det möjligt att dela laddare. Så slipper du ha så mycket kablar som går runt i badrummet.

Batteriet har en kapacitet på ungefär en vecka. Och kom ihåg att ladda tandborsten före den används för första gången.

Borstningstimer​

Den kanske viktigaste funktionen på en elektrisk tandborste är timer funktionen. Eftersom de flesta, både barn och vuxna, borstar alldeles för kort tid. Därför kan en timer göra att din barn börjar borsta i 2 minuter, vilket är den rekommenderade borsttiden.

Oral-B Stages Power har inbyggd timmer funktion. Musse Pigg modellen är här lite mera avancerad. Den delar upp de 2 minuterna i 1 minuts intervall så att barnet kan borsta övre och nedre delen av munnen lika länge. Den modellen spelar också en melodi när det är dags att byta munhalva och när borstningen är färdig. Det finns här 16 olika melodier som spelar för att hålla det roligt för barnet.

De andra Stages Power modellerna har en enklare timer funktion som helt enkelt låter veta när 2 minuter har gått. Men för att göra det roligare finns det också en mobilapp som kallas Disney MagicTimer App. Den här appen går att använda tillsammans med alla Oral-B stages tandborstar. Även Musse Pigg modellen och också de helt manuella tandborstarna.

Disney Magic Timer

Med Disney MagicTimer App kan barnet få tillgång till olika bildalbum som låses upp genom att köpa de Stages produkterna. Sedan kan barnet borsta fram de olika bilderna i albumet. När barnet här borstat 2 minuter så blir en bild klar och sparas då i albumet. Ett litet tips är att om du har svårt att få tag på en viss produkt som låser upp det album som barnet vill ha, så går det även att scanna av bilder på produkten. Med Google går det lätt att hitta bilder på alla Oral-B Stages produkter.

Tänk på Musse Pigg modellens musiktimer tillsammans med mobilappen kan bli lite tårta på tårta. Om du tror att mobilappen kommer att användas ofta så kan det vara en idé att välja en modell utan musiktimern.

Intensitetsnivåer​

De olika Stages Power eltandborstarna använder sig av 2 olika rotationsfrekvenser. Musse Pig varianten använder 5600 svängningar i minuten och de andra modellerna har 7600. De är båda långsammare än vuxenmodellerna som vanligtvis kör med 8800 svängningar per minut. Den lite lägre hastigheten gör att borstningen blir skonsammare för barnets tandkött och emalj.

Tyvärr går det inte att byta hastighet på den borsten som du har valt. Vill du ha den lägre hastigheten för ett yngre barn är du tvungen att välja Musse Pigg modellen. Och om du har ett lite äldre barn som vill ha en högre hastighet, så måste du välja en av de andra.

Skillnaden är i sig inte så jättestor. Men det kan vara värt att tänka på.

Borsthuvuden​

Oral-B Stages borsthuvud

Oral-Bs eltandborste för barn använder sig av speciella barn borsthuvud. De är för det första försedda med bilder på olika figurer för att göra dem lite roligare. Men det finns också andra skillnader. För att vara skonsam mot de små munnarna har de extra mjuka borststrån.

De finns flera olika motiv på borsthuvudena. Så som Disney prinsessor, Star Wars och Marvel Avengers. Och dessa olika borstar är också integrerade med mobilappen Disney MagicTimer. Så att det går att låsa upp olika bildalbum i appen genom att scanna av borsthuvudena med kameran.

Borsthuvudena är annars i samma format som borsthuvudena för vuxna. Det vill säga att det går att koppla det olika huvudena på olika borsthandtag. Det kan vara behändig ibland. Om du inte lyckas få tag på några nya borsthuvud i Stages kategorin, så kan du testa att använda ett vuxet borsthuvud till exempel av typen Sensitive. Dessa borsthuvud har också extra mjuka strån. Men saknar förstås de karaktärer som gör borstupplevelsen roligare för barn.

Sammanfattning

I lådan hittar du:

  • 1 Oral-B Stages Power eltandborste för barn
  • 1 Borsthuvud med motiv beroende på modell
  • 1 Laddare
Oral-B Stages Advenced Power 950 Kids

Namn

Oral-B Stages Advanced Power 950 med Musse Pig

​Vikt

241 gram

Frekvens

5600 svängningar per minut

Borstningsteknik

Rotation/Oscillation

Intensitetsnivåer

1

Färg

Blå/Röd/Gul

Timer

Musiktimer och Disney Magic Timer mobilapp

Handtag

Greppvänligt material med spår för fingrarna

Borsthuvud

Utbytbara

Batteri

Laddningsbart med kapacitet upp till 7 dagar

​Laddare

Klarar 220 V

Oral-B Stages Power laddningsbar

Namn

Oral-B Stages Power med uppladdningsbart batteri

​Vikt

241 gram

Frekvens

​7600 svängningar per minut

Borstningsteknik

​Rotation/Oscillation

Intensitetsnivåer

1

Färg

Blå/Röd eller Ljusblå/Rosa

Timer

2 minuterstimer och Disney Magic Timer mobilapp

Handtag

Greppvänligt material

Borsthuvud

Utbytbara

Batteri

Laddningsbart med kapacitet upp till 5 dagar

​Laddare

Klarar 220 V

Fördelar med Oral-B Stages Power eltandborste för barn

Oral-B Stages tandborstarna uppmuntrar barnet att borsta tänderna genom välkända figurer. Det gör det ofta lättare att ditt barn att påbörja borstningen. Och genom att byta ut borsthuvudet till ett nytt med en ny figur så blir det lite mera omväxlande. Även mobilappen kan göra borstningen till något som barnet ser fram emot.

Borsthandtaget är lätt att hålla fast i. Vilket är bra både då du hjälper ditt barn med borstningen och när barnet börjar borsta självständigt.

Både den inbyggda timern och mobilappen kan vara ett bra verktyg för att se till att borstningen sker i 2 minuter. Utan timer är det lätt hänt att det tar betydligt mindre tid.

Borsthuvudena är vanligt förekommande och därför lätta att få tag på. De är också relativt billiga i jämförelse med en del andra märkens.

Nackdelar

Batteritiden är inte så jättelång. Så tänk på att ha laddaren på en enkelt åtkomlig plats då den behöver användas ganska ofta.​

Att det inte går att variera rotationsfrekvensen kan kanske göra att de minsta barnen tycker att upplevelsen är lite för intensiv. Men om du börjar sakta och låter barnet först testa att borsta en kortare tid med en av dessa barn eltandborstar, så vänjer de sig troligtvis efter ett litet tag.

Leave a Comment:

Leave a Comment: