Colgate batteritandborste för barn

Colgate batteritandborste

Eltandborste för barn

Effektivitet

Pris

Funktioner

Underhållande

Vad vi gillade
  • Liten och lätt att hålla i
  • Billig att komma igång med
  • Många roliga motiv
Vad vi inte gillade
  • Ingen timer
  • Det går inte att byta borsthuvudet
  • Den borstar dåligt om batterierna är för svaga
Slutsats

Om ditt barn brukar vägra nya grejer från första ögonkastet kan det kännas svårt att betala för en dyr eltandborste. Då kan den här borsten vara ett bra första steg då det inte är en stor investering för att testa. Däremot kan det bli dyrt i längden att behöva byta ut hela eltandborsten var tredje månad.

Att komma igång med tandborstningen kan vara en utmaning för små barn. Då kan det hjälpa med att ge barnet en rolig elektrisk tandborste som blir omtyckt. Men det är alltid ett osäkerhetsmoment med att köpa något åt små barn. Du kanske blir att betala flera hundra kronor för en fin eltandborste och ditt barn vägrar sedan blankt att använda den. Den kanske låter för mycket eller känns obehaglig i munnen.

Då kan det istället vara bra att först testa med en lite enklare och billigare elektrisk tandborste. De kommer inte att vara speciellt länge, men om du märker att barnet accepterar borsten och därigenom blir duktigare på att borsta tänderna så vet du om det är värt att investera i en som håller längre.

Generellt intryck

Den här borsten kommer med en mängd olika karaktärer att välja bland. Det finns Spindelmannen, Barbie, Sponge Bob, Star Wars, Minions och så vidare. Den du väljer är troligtvis inte ditt val utan ditt barns.

Colgate batteritandborste med Minions

Den här tandborsten är betydligt billigare än flera andra som vi har testat. Det beror på att den här inte har något laddningsbart batteri och inte heller utbytbara borsthuvud. Batterierna går att byta, de är vanliga AAA batterier,​ men när borststråna börjar spreta så är det dags att byta hela tandborsten. Och det brukar hända efter ungefär 3 månader. Därför är det här en väldigt billig eltandborste. I alla fall på kort sikt.​

Men trots det så är den effektiv för att rengöra ditt barns tänder​. Den har ett oscillerande huvud som är bra för att ta bort plack från tänderna. Och stråna är extra mjuka för att vara skonsamma mot emalj och tandkött.

Borsten är väldigt lätt och handtaget är litet vilket gör att den är lätt att hålla fast för små händer.

Namn

Colgate batteritandborste för barn

​Vikt

85 gram

Frekvens

Borstningsteknik

Oscillerande rotation

Intensitetsnivåer

1

Färg

Många olika

Timer

Nej

Handtag

Smalt och lätt

Borsthuvud

Inte utbytbar

Batteri

2 stycken AAA batterier

​Laddare

Nej

Fördelar med Colgate batteritandborste för barn

Borsthuvud till Colgate batteritandborste

Colgates eltandborste för barn är en utmärkt första introduktion av elektriska tandborstar till ditt barn. Barn kan vara väldigt petiga. Och du vet aldrig på förhand om de kommer att tvärvägra att använda en elektrisk tandborste. Därför är det låga priset på den här batteritandborsten så bra.

Den kommer inte med så många funktioner förutom det roterande borsthuvudet. Men den rengör den tänderna på ett bra sätt, om den bara används. Den roterande borsten gör att barnet inte behöver vara så strikt med tekniken. Vilket är nödvändigt om de använder en manuell tandborste.

Nackdelarna

Ett av de bästa sätten att få ditt barn att borsta tänderna tillräckligt länge är att använda en timer. Då behöver du inte varje gång försöka övertala barnet att borsta längre. Ni vet båda att man ska borsta tills timern ger signalen att det är klart. Men Colgates batteritandborste har tyvärr inte någon inbyggd timer.

​Även om den här eltandborsten är väldigt billig så blir det inte billigt i längden att använda sig av den. Eftersom hela borsten måste bytas då borststråna är utslitna. Att det inte går att byta borsthuvudet gör hela produkten till en slit och släng produkt.

Därtill så är det inte några laddningsbara batterier. Vilket gör att om batterierna tar slut innan borststråna är klara för byte, så behöver du köpa nya batterier också. Och det kan givetvis hända om eltandborsten av misstag lämnas påslagen. När batterierna börjar bli svaga så avtar också borstens rengöringsförmåga. Så det är viktigt att hålla koll på om den börjar bli svag.

Leave a Comment:

Leave a Comment: